Fixa en snygg uteplats

Uteplatsen är något man alltid söker sig till när våren börjar gå mot sommar och många vill väldigt gärna spendera så mycket tid som möjligt där medan vädret fortfarande tillåter. Att då se till att uteplatsen är så snygg och välkomnande som möjligt blir ju en självklarhet.

Först och främst måste ju allt vara fräscht för att det ska vara trevligt att spendera tid där. För att se till att detta är fallet måste man alltid vara noga med att städa och rengöra allt eftersom man spenderar tid där. Om man fikar där ska man vara noga med att inte inte lämna kvar en massa kaksmulor eller liknande. Då minskar man risken för fåglar och andra djur tar sig dit och lämnar spår efter sig, om man uttrycker det fint.

Tänk också på de material som används och hur de passar ihop med både huset och själva uteplatsen. Det är så klart fullt möjligt att blanda stilar hit och dit, så länge man själv tycker det är snyggt. Är uteplatsen en altan kan det ju till exempel vara snyggt att byta ut räcket mot ett i glas, även om man har ett klassiskt trädäck.

Uteplatsen är ju ett ställe där inomhus och utomhusmiljö möter varandra, vilket är varför det också kan vara snyggt att plantera buskar eller träd direkt invid den. Eller helt enkelt bygga uteplatsen i närheten av dessa. Trädet kan då också skapa en naturlig skugga vilket kan vara skönt de där riktigt varma sommardagarna.

Något annat som passar uteplatsen perfekt är ett ribbverk som man kan dekorera på ett eller annat vis. Till att börja med är ju klätterväxter ett utmärkt val här, men det kan även vara en plats för snygga konstverk i tåliga material som metall. Eller så hänger man upp lite snygga blomkrukor och planterar vackra blommor i dem.