Dekorera trädgården med sten

Stenar i trädgården kan ibland vara i vägen och skapa besvär, men det finns också många sätt att använda sig av sten för att skapa riktigt snygga dekorationer. Här kommer några förslag man kan titta på.

Stengång

En av de mest klassiska sätten att använda sten i trädgården är att lägga en stengång. Det finns många olika slags plattor eller block man kan använda för detta beroende på vilken slags känsla man vill skapa. Ett tips är att titta i en butik som Stonefactory efter inspiration. Stengångar går att bygga allt från spikraka till slingrande som en orm. Vad man än väljer är det rekommenderat att prova lägga ut något tillfälligt bara för att se hur bra det passar in.

Stencirkel

Stencirkeln är också något många har använt genom åren för att dekorera trädgården. Många gånger gör man detta kring en cirkulär rabatt, men det kan lika gärna vara stenar som omger andra stenar i något mer likt ett litet konstverk eller liknande. Genom att blanda olika färger och storlekar av stenar kan man också skapa vackra mönster eller symboler i trädgården.

Rabattkant

Precis som med en cirkelrabatt blir sten väldigt snyggt som en kant till rabatten vid huskanten detta går att göra på många sätt och vis med många olika sorters sten. Det gäller bara att hitta det som passar bäst. Allt om trädgård har några riktigt bra förslag man kan titta på angående just detta.

Stenmur

Ett betydligt större och mer ambitiöst projekt är att bygga en stenmur. Nu behöver man ju visserligen inte bygga muren kring hela tomten. Det kan räcka gott och väl med bara en del eller bygga en dekorativ mur mitt på tomten någonstans. Om det låter intressant kan man läsa mer om detta på Dinbyggare.