Inred med växter inomhus på vintern

När hösten närmar sig och dagarna blir allt mörkare och kallare är det dags att låta trädgården gå i dvala. Istället bör du fokusera på att ta hand om växterna inomhus. Att inreda med växter och inredning med växttema är ett bra tips för att skapa en varm och hemtrevlig känsla inomhus under vinterhalvåret. Här hittar du de bästa tipsen hur du går tillväga för att skapa en grön oas i hemmet.

Växttema

Heminredning med växttema är ett utmärkt sätt att ge rummet en mysig atmosfär. Skaffa dig något nytt för att pynta hemma. Välj gärna posters med natur- och växttema och dekorera väggarna med dessa. Väggarna är en yta som ofta är relativt outnyttjad i hemmet. Se till att ändra på detta genom att hänga upp härliga posters. De kommer garanterat att lysa upp i vintermörkret och bidra till en mer hemtrevlig känsla.

Ju fler växter desto bättre

På vintern är det dags att flytta in växterna inomhus. Dekorera gärna med många och stora växter för maxad effekt. Om du vill vara extra trendig kan du skapa en egen djungel i vardagsrummet. Rejält höga växter är ett utmärkt sätt att rama in sittplatsen och skapa en mysig hörna i hemmet. Kom ihåg att vissa växter behöver solljus och placera dem därför strategiskt i förhållande till ljusinsläpp.