Förbereda trädgården för vinterdvalan

Vi närmar oss hösten med stormsteg och det är dag att förbereda trädgården för vinterdvalan. Likväl som vi tar på oss varmare kläder och helst sitter inomhus så behöver trädgården den skötsel för att klara av den kalla vintern.

Det är trädgårdsmöbler som ska plockas in och då kan det vara en fördel att torka av dessa innan du ställer in dina trädgårdsmöbler. Vidare så bör man rensa bort blad som vissnat i rabatterna. Däremot så kan torra blad ligga kvar som skydd för rabatten. Kratta ihop så mycket det går efter löven fallit, du hittar trevliga trådkorgar i olika storlekar på nätet som gör det enklare att frakta bort gammalt löv till din kompost. De löv som kommer i efterhand att falla till backen kan gärna få ligga kvar till våren.

Om du har ömtåliga växter i din trädgård så täck dessa med granris eller säckväv så behöver inte vårsolen knäcka dina planteringar utan du får fina växter som kommer när det väl är dags. Om du har någon from av prydnadsgräs i din trädgård så klipp inte ner dessa på hösten utan vänta till våren med detta. Du kan även plantera vårlökarna redan på hösten för att få den fägring som dessa lökar ger dig på våren. Se till att din trädgård får den omvårdnad den behöver innan frosten och snön kommer.