Planera för sommarens odlingar

Är man en person med gröna fingrar så har man säkert koll på saker som har med trädgården att göra. Och oavsett om du har odlat länge eller är nybörjare så kan det vara bra att planera för sommarens odlingar.

Då du ska odla så ser du oftast på din fröpåse vilken växtzon som den fungerar bäst i. Du kanske har koll på i vilken växtzon som du befinner dig i. Om inte så är vårt land indelat i olika växtzoner. Zon 1 är längst söder ut och Zon 8 och fjällregionen är längst i norr. Det ska dock sägas att det alltid stämmer att de högsta zonerna ligger längst upp i norr. Klimatet kan se väldigt olikt ut beroende på hav och stora sjöar och klimatet kan vara mildare längst med kusten än in åt landet.

För varje år så kommer du att lära dig allt mer om just din odling och det du odlar. erfarenheten från förra året ska du naturligtvis ta med dig i nästa års odling. För att vara förberedd så kan du förodla inför sommaren och när sommaren kommer så planterar du ut det du odlat inomhus. Lycka till med din odling och vi hoppas att den blir gynnsam för dig.