Planera för sommarens arbete i trädgården

Först och främst när det kommer till trädgårdsarbetet är det viktigt att planera arbetet. Ju mer planering du har gjort inför sommaren desto enklare blir det att utföra när sommaren väl kommer. Genom planering och struktur kan du få din drömträdgård redan i sommar.

Planera trädgårdsrum

Det första steget du behöver göra är att göra en ritning över din trädgård. Du kan dela upp din trädgård i olika rum som du sedan inreder. På detta vis kan du enklare disponera de olika växter och blommor som passar med varandra. Här är det viktigt att du tänker efter noggrant vilka växter som syns mest och vilka som kräver stort underhåll.

Skapa en stomme

Det är viktigt att när du planerar din sommarträdgård att du har en stomme av grön växtlighet som hjälper att bygga grunden. Handla på nätet redan nu för att få dina frön i tid. Genom vara ute i god tid kan du planera enklare och slippa tänka på att alla produkter är slut när det blir högsäsong.

Ta hjälp av dina barn

Trädgården är något för hela familjen, passa på att lära de allra yngsta trädgårdsmästarna när du planterar. Ha med barnen i planeringen och låt deras unga fantasi hjälpa dig med din trädgård.