Odla under hösten

Hösten kan vara en fantastisk tid på året av många anledningar. Alla härliga färger utomhus är väldigt vackra att se och det finns alltid saker att göra i trädgården. Vill man odla på hösten är det bra att veta vad man ska satsa på.

En del saker man odlar är väldigt snabbväxande och kan faktiskt sås och skördas under en och samma säsong. Några förslag på detta inkluderar sallader, kryddor, rädisor och spenat. Det är dock viktigt att hålla ett öga på temperaturen. Kommer vintern tidigt kan det skapa problem. Har man ett kallväxthus att odla i får de dock lite extra skydd mot eventuell kyla.

Men precis som vi förodlar innan sommaren går det att förodla innan vintern för en tidig skörd på våren. Förslag på sådant som lämpar sig denna typ av odling inkluderar palsternacka, svartrot, dill, persilja och rotpersilja. Det finns även en del sorters morötter som lämpar sig denna typ av odling. Dessa sår man då väldigt sent på säsongen så de inte hinner titta upp ovan mark innan vintern kommer. Då ligger de kvar i dvala under jord och vaknar sedan till liv igen när våren kommer.